Home

Welkom op de site van de Amsterdamse Hongaarse Club!


Onze bijeenkomsten worden volgens de actuele corona-maatregelen gehouden!


De in 1929 opgerichte ‘Hungaria club 1929’ is de oudste Hongaarse culturele en maatschappelijke vereniging in Nederland en in West-Europa naast die van Graz in Oostenrijk. Een van onze meest belangrijkste doelen is – geciteerd van de Hongaarse Vereniging te Graz -, dat ‘de hier wonende Hongaren zich gezellig thuis voelen’. Onze bijeenkomsten worden door jong en oud vanwege de familiaire sfeer graag bezocht. Op onze diner-dansant die gekruid is met proza kunnen wij zowel van de heerlijke Hongaarse kookkunst van Gábor Meretei (tot het jaar 2018) en vanaf 2019 van Krisztina Deeterink, als van Hongaarse wijnen genieten en bovendien optredens van jonge muzikanten en dansers bewonderen.

Onze bijeenkomsten zijn open voor iedereen die naar de Hongaarse tradities en cultuur interesse hebben.

De maandelijkse clubavonden beginnen om 19.00 uur en eindigen om 24.00 uur. Zie meer onder Programma’s.
Er worden tijdens de clubavonden danslessen gehouden door Zsuzsa Hoeks Györky, Jan Hoeks en Leo Gorse. Ballroom, Latin, Salsa, Argentijnse tango, DISCO en Hongaarse volksdans worden geleerd vanaf 22.00 uur tot 22.30 uur.

Het doel en de taken van de club:

  • om een aangename tijd te waarborgen tijdens onze clubavonden en feesten voor de in Amsterdam en omgeving wonende Hongaren en hun partners en vrienden
  • om onze clubavonden in Hongaarse traditie te blijven organiseren en de tradities doorgeven
  • om het Nationale feest van 15 maart samen met de Hongaarse Federatie in Nederland te organiseren. Dit feest heeft altijd een grote aantrekkingskracht voor de in Nederland wonende Hongaren en velen komen deze plechtige, maar ook feestelijke gebeurtenis bijwonen.

Lid te worden van de club is mogelijk door u te registreren en het lidmaatschap te betalen.
Onze bijeenkomsten zijn voor iedereen open die naar de Hongaarse cultuur interesse heeft! U kunt ook zonder lidmaatschap aan onze bijeenkomsten deelnemen tegen betaling van het entree van 10,- euro per bijeenkomst.

Vragen, opmerkingen, suggesties? Vertel ze op een van onze clubavonden
of schrijf naar pipihoeksgyorky@gmail.com.